Școala trebuie să ne pregătească pentru viață.

Capacitatea dvs. de a funcționa cu succes ca adult depinde, cel puțin parțial, de cât de bine puteți scrie o scrisoare sau înțelegeți și calculați facturile. Cu alte cuvinte, o mare parte din ceea ce se predă în școală merită amintit – dacă nu pentru viitorul tău profesional, atunci pentru viața personală.

Dar cât de bine pregătesc școlile de fapt elevii pentru a deveni membri funcționali ai societății?

Noi vă oferim mai multe subiecte pe care le considerăm extrem de importante pentru ca o persoana să fie pregătită pentru viață:

1. Nutrienți

Mâncarea noastră este o colecție de substanțe chimice multe și variate. Unele sunt utile pentru funcționarea organelor și a sistemului imunitar, altele sunt vitale pentru creștere și dezvoltare. Însă altele sunt dăunătoare.

Primul pas este crearea unui program de educație alimentară obligatorie. Programul trebuie să ofere informații și practici de bază pentru citirea etichetelor alimentare și luarea deciziilor inteligente privind produsele alimentare. Foarte important este crearea unui plan durabil de alimentație pe termen lung.

2. Întreținerea corpului

Poate că nu face parte din orele obligatorii, dar poate fi foarte util copiilor. Învățând cum să ai grijă de propriul corp, te poate ajuta să economisești mulți bani pe parcursul vieții. Și a învăța cum să vă diagnosticați propriile probleme este probabil cea mai bună modalitate de a evita bolile grave. Aceasta este o oportunitate și are o autonomie mai mare, puteți face economii în timp și aveți o siguranță.

3. Educație financiară

Desigur, a ști cum să pregătești un buget este primul pas către succes și securitatea financiară. De multe ori, însă, nu avem ocazia să ne îmbunătățim strategiile de economii, sau să gestionăm tendințele de costuri până nu facem față responsabilităților unei vieți independente.

Doar 13 țări au în prezent ore obligatorii de finanțare personală. Ar trebui incluse mult mai multe, deoarece cursurile de finanțe personală vor oferi un beneficiu de durată pentru viitorul economic al țării. Tinerii cu vârsta cuprinsă între 16 și 18 ani, 86% din ei spun că ar prefera să învețe mai multe despre gestionarea banilor în clasă, decât să facă greșeli financiare personale în lumea reală. Conform unui studiu realizat în 2011 de către Banca de Investiții Charles Schwab. Trebuie să le oferim această oportunitate.

4. Cursuri de gătit

Este mai bine pentru sănătatea ta și bugetul tău să gătești. Având în vedere că alimentele sunt esențiale pentru viața de zi cu zi și pentru supraviețuirea fizică, trebuie să știm cum să pregătim mâncarea! Din păcate, nu toată lumea învață cum să facă acest lucru în confortul unei bucătării de familie. Proliferarea de produse alimentare preambalate și restaurante fast-food înseamnă că foarte multe persoane nu gătesc acasă.

Cu siguranță, nu toată lumea este menită să devină bucătar la un prestigios restaurant cu stele Michelin. Totuși, trebuie să știm cum să facem cel puțin ceva mai mult decât ouă prăjite sau fierte. Oamenii care adesea gătesc acasă, mănâncă mai sănătos și cu mai puține calorii decât cei care mănâncă mai puțin, dar la fast-food. Conform unui studiu realizat de Școala de Sănătate Publică Johns Hopkins Bloomberg.

5. Primul ajutor

Este extrem de important să aveți cunoștințe practice de prim ajutor. Nu știi niciodată ce se va întâmpla. Crearea cursurilor de prim ajutor trebuie să fie o prioritate esențială pentru școlile noastre. De la masaj cardiac sau acțiuni de sufocare, până la imobilizarea membrelor, până la oprirea sângerărilor grele, tehnicile de prim ajutor pot salva vieți. Pentru ca tinerii și adolescenții să devină tineri responsabili, independenți, care pot avea grijă de ei și de ceilalți, ei trebuie să fie capabili să recunoască semnele de deshidratare, de suferință și de epuizare a căldurii. O decizie rapidă și informată poate fi diferența dintre viață și moarte.

6. Reparații în casă

Știind să folosești instrumentele potrivite pentru diferite sarcini, nu numai că economisești bani, dar vei avea și un sentiment de mândrie. Este valoros să poți crea, construi și repara cu propriile tale două mâini. De asemenea, este valoros să știi ce reparații sau îmbunătățiri poți face față și care sunt cel mai bine de lăsat pe mâna profesioniștilor.

7. Negocierea

Studenții au puține oportunități să învețe și să practice arta negocierii. Mai mult decât raționamentul, negocierea este o abilitate în care logica, persuasiunea artificială și compromisul eficient sunt esențiale. Învățarea modului de a negocia nu este doar o abilitate importantă în obținerea unei afaceri bune atunci când faceți achiziții mari (cum ar fi case, mașini), ci și negocierea despre o majorare a salariilor.Negocierile se concentrează pe rezolvarea conflictelor și probleme. Negocierile reprezintă o platformă majoră pentru dezvoltarea gândirii creative și critice, pentru gestionarea relațiilor personale și pentru consolidarea parteneriatelor profesionale. Negocierea este o artă care trebuie predată și practicată pentru a putea fi stăpânită.

8. Securitate digitală

Îți place sau nu, Social Media este aici. Aceasta înseamnă că tinerii studenți de astăzi și în generațiile viitoare trebuie să învețe cum să lucreze corect cu astfel de platforme. Un mare procent de studenți, au experimentat cyberbullying în viața lor. În plus, față de importanța principală a educării tinerilor utilizatori pentru identificarea și raportarea infractorilor, studenții trebuie să beneficieze de instruire adecvată în domeniul digital. Pentru a menține confidențialitatea și a păstra reputația publică, studenții trebuie să știe cum să se mențină în siguranță.

9. Managementul stresului

Adulții tind adesea să uite că tinerii și adolescenții suferă de stres și că acest stres poate avea consecințe reale și foarte grave. Managementul stresului este vital pentru menținerea sănătății, productivității, fericirii și succesului, precum și pentru a ajuta elevii să facă față riscurilor grave de anxietate și depresie. Sănătatea mintală trebuie tratată cu un nivel ridicat de prioritate. Și având în vedere că, școlile sunt adesea o sursă principală de stres pentru studenți, pare rezonabil să argumentăm că școlile ar trebui să joace un rol central în a ajuta elevii să facă față acestui stres. De asemenea, transformând managementul stresului într-o parte obișnuită și obligatorie a educației, putem ajuta la eliminarea stigmatelor. Acesta este un pas important în facilitarea conflictelor și în atenuarea acestor probleme.

10. Aritmetică mentală

Inutil să mai spunem, dar în cazul în care nu sunteți familiarizați cu beneficiile – puteți privi acest articol: Ce se întâmplă cu creierul în timpul calculului mental?
https://smarty-kids.ro/ce-se-intampla-cu-creierul-in-timpul-calculului-mental/

Nu uitați să dați un LIKE paginii noastre în care publicăm informații interesante și vă arătăm realizările copiilor noștri:
https://www.facebook.com/smartykidsromania/