Astăzi vom oferi câteva sugestii despre tradițiile familiei și vom vorbi despre sensul lor. Spre exemplu, de fiecare dată când nu dormi suficient sâmbătă dimineața pentru a-i face clătite copilului deoarece copilul a așteptat-o toată săptămâna sau mergi la plimbare pentru că este necesar. Gândește-te: ce fel de părinți vreți să rămâneți în memoria copilului? Și ce impresii vă doriți să aibe pe parcursul vieții sale?
Este puțin probabil să-și amintească toate acele zeci de jucării și dulciuri pe care le-ai cumpărat. Dar un picnic brusc în curtea casei la începutul primăverii, când tata a venit acasă devreme sau o seară neplanificată cu floricele și prăjiturele și un maraton al desenelor animate preferate. Acestea vor rămâne amintiri prețioase mult timp pentru copil.
Este atât de ușor să faci viața unui copil mai interesantă. Este suficient să vă amintiți 3 reguli simple și să stabiliți tradiții care îi vor călăuzi pe copii de-a lungul anilor.
Prima regulă:
Numai ceea ce iubiți cu toții poate deveni o tradiție. Respectă dorințele tuturor membrilor familiei. Și dacă nu-ți place să mergi pe munte, iar copilul urăște să asculte opera – nu te forța pe tine sau pe el. O astfel de tradiție chinuită nu va duce la nimic bun.
A doua regulă:
Tradițiile există nu numai pentru a fi respectate, ci și pentru a le rupe uneori. Astfel, jocurile în familie de vineri pot fi mutate cu ușurință duminică dimineața. Cana de cacao cu o chiflă poate fi transformată într-o cină surpriză miercuri. Fii flexibil și spontan, cum sunt copiii.
A treia regulă:
Doar bucură-te de viață cu copiii tăi. Priveste-i. Ei înșiși îți vor spune ce poate deveni tradiția în familia ta. Poate va fi o glumă la culcare sau un strigăt de bucurie al familiei când ajungeți acasă, sau poate eliberarea zmeilor în ultima zi de vară. Încercați să vă distrați cât mai mult!
Pe măsură ce căutați ritualurile familiei dvs., vă oferim opțiuni testate în timp.
1. Program de somn sănătos
Cu ce începe de obicei dimineața ta? Alarmă, duș și grăbit să ajungi la muncă. Pasul întâi: Setați-vă alarma mai devreme cu 15 minute. Nu pentru cafeaua de dimineață sau pentru a găti un mic dejun delicios – lăsați-l pentru weekend. Fiecare să stea doar în pat. Chiar și copiii mari au nevoie de îmbrățișări. Îți amintești minimul de supraviețuire critic de 12 îmbrățișări pe zi?
Îmbrățișarea celor dragi are un efect extraordinar de încărcare pentru tot parcursul zilei. Dovadă: invigorează mai mult decât un duș și o ceașcă de cafea.
2. Bine ați venit la masă!
Oamenii de știință (nu doar cei britanici) nu se obosesc niciodată să repete cât de importante sunt mesele în familie. Ei unesc familia, reduc riscul de obezitate, hipertensiune arterială, depresie și au multe alte efecte pozitive. Nu contează dacă este prânz sau cină sau poate chiar o gustare după-amiază sâmbătă. Alege doar un moment în care toată lumea poate fi acasă și petreceți timpul împreună la masă.
Unii poate doresc să aranjeze masa în baza regulilor de etichetă, schimbând trei farfurii, sau realizând șervețele în formă de lebădă, în timp ce alții vor prefera un picnic pe podea cu pizza. Nu conteaza. Trebuie doar să vă simțiți bine împreună.
3. Consiliul familiei
O dată pe săptămână, toată familia se adună la masă, dar nu pentru a mânca, ci pentru a discuta săptămâna care a trecut. Fiecare are dreptul să vorbească. Iar celălalt nu are dreptul să-l întrerupă. Și acest lucru se aplică și părinților.
Trebuie să ne amintim de toate lucrurile bune care s-au întâmplat săptămâna trecută. Copiii vor fi fericiți să se alăture acestui joc. Și treptat această tradiție schimbă viața în bine.
4. Oaspeți
Să primești invitați nu înseamnă să organizezi o petrecere spectaculoasă. Este doar o întâlnire cu prietenii. O ocazie de a vă juca împreună jocuri de societate, de a vorbi, de a face schimb de experiențe, știri etc. Fiecare oaspete acasă este o experiență minunată pentru copil. Amintiți-vă sentimentul când erați copii și părinții primeau oaspeți.
Copiii capătă experiență în comunicarea cu adulții și cu alți copii, observă tradițiile altor familii, învață să analizeze și să încerce lucruri noi. Vei fi surprins, dar vor face multe descoperiri interesante despre ei înșiși în timpul acestor adunări și vor ajuta la construirea sistemului lor de valori. Și în viața lor ca adulți.
5. Mergem afară împreună
Nu se ia în considerare o plimbare până la locul de joacă. Puteți plimba câinele seara și discuta despre sarcinile zilnice. Puteți patina, merge cu bicicleta sau scuterul în parc. Organizați turnee de badminton, mergeți la o plimbare la munte, înotați în piscină sau pur și simplu mergeți în căutarea conurilor de pin și a castanelor în parc.
6. Citiți înainte de culcare
Părinții se întreabă adesea: Câți ani ar trebui să citim copilului? Și chiar dacă aveți o viteză de citire și citiți de 5 ori mai repede decât ați citit cu voce tare – nu înseamnă că este timpul să puneți capăt acestei tradiții.
A citi înainte de culcare nu înseamnă neapărat ajutor de lectură sau de învățare. Nu. Acesta este timpul tău pentru a comunica, pentru a petrece timp împreună, pentru a experimenta poveștile și pentru a-ți dezvolta imaginația.
7. „Îți amintești…”
Vizualizați fotografiile împreună. Poate la întâmplare. Amintiți-vă momentele de atunci. Puteți crea „bănci de memorie” din cele mai importante evenimente și tradiții familiale, aranjați fotografii în albume foto, filmați povești video sau puteți face interviuri în fiecare an de ziua de naștere a copilului. Această comoară prețioasă nu se pierde. Și peste 20 de ani va fi atât de interesant să iei o cutie de pe raftul superior al dulapului, să o deschizi, să o atingi și să reînvie amintirile.
Puteți inventa ritualuri și tradiții familiale pentru o perioadă lungă de timp. Fiți creativi să inventați tradiții familiale.
Încearcă: îți va plăcea!
Urmareste-ne pe:
Facebook: https://www.facebook.com/smartykidsromania/
Instagram: https://www.instagram.com/smartykidsromania/
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC9V0DxxYu0e-tefUa-Dc0EQ?view_as=subscriber