Toamna pare neplăcută, umedă și neprietenoasă. De fapt, ne oferă șansa de a ne lua rămas bun de la ultimele raze calde ale soarelui înainte de iarna rece și lungă. Ne încântă cu ale sale culori vii și șoptește cu foșnetul frunzelor: „Mai este timp pentru distracție!”
Vă vom oferi idei pentru 23 de activități valoroase pe care să le desfășurați în familie!

În această toamnă, voi și copiii voștri ar trebui să încercați cu siguranță:

1. Creații din hârtie – Aplicații luminoase, colorate, creative.

Frunzele vor transforma fiecare plimbare într-un parc obișnuit într-o adevărată misiune! Colectați cele mai frumoase și mai colorate frunze de toamnă și când ajungeți acasă, apucați foarfeca, lipiți frunzele pe foi și creați diverse aplicații interesante pentru a decora casa.

2. Joacă-te cu frunzele

Aceste sunete magice ale frunzelor foșnitoare sub picioare nu pot lăsa pe nimeni indiferent. Este atât de grozav să-ți simți picioarele în grămezile de frunze, să faci o ploaie de frunze și să te bucuri de cele mai noi culori strălucitoare.

3. Colecționați frunze ca suvenir

Chiar dacă nu sunteți un fan al ierburilor și ați învățat toți copacii și arbuștii împreună cu copilul dvs. acum câțiva ani, nu vă scutiți de plăcerea de a crea o colecție din cele mai frumoase frunze. Unele pot fi așezate într-o vază, în timp ce altele pot fi uscate între paginile cărților. Și într-o seară de iarnă, când afară este furtună de zăpadă, scoți din greșeală o carte de pe raft și îți cade un memento al toamnei calde, starea ta de spirit se va îmbunătăți.

4. Picnic de toamnă

Cine a spus că un picnic este o activitate de vară? Pătură caldă, termos cu ceai fierbinte, pâine prăjită cu gem de zmeură, mere la cuptor. Așezați-vă în jurul frunzelor foșnitoare, sub ultimele raze calde ale soarelui. Nu uitați să aduceți frisbee sau paletele de badminton. Este o idee bună să vă încălziți cu jocuri active.

5. Colectează toate comorile toamnei

Castanele și conurile de pin vă pot fi oricum utile. În primul rând, copiilor le place să le adune. Și în al doilea rând, pot fi folosite în interior, pentru decorarea toamnei în vaze și borcane transparente.

6. Desenați peisaje de toamnă

Toamna este atât de diferită! Ne dorim doar să sigilăm toate culorile fabuloase din memoria noastră. Scufundați-vă în culorile sale. Așadar, colectați frunzele și învățați împreună cu copiii dvs. tehnici neobișnuite de desen: amprente de frunze pe hârtie, suflare de cerneală prin paie, pulverizare de vopsea, amprente și tampoane de bumbac.

7. Realizați compoziții în cinstea toamnei

Decorați casa cu copiii cu buchete de toamnă, tricotați o coroană de toamnă din crenguțe și frunze, folosiți ți conuri mici.

8. Creați un borcan de toamnă

Vă amintiți cum vara ați creat un borcan cu amintiri de vară cu nisip, scoici, flori? De ce să nu faci același lucru pentru toamnă? Frunze frumoase, castane și conuri și un arici care poartă un măr pe spini – din lut polimeric.

9. Faceți o excursie într-o pădure

Vă amintiți că „pădurea este din nou pestriță”. Răceala toamnei, ultimele raze ale soarelui, frunze de toate nuanțele, galben și portocaliu. O plimbare prin pădure este o amintire colorată, pânză de păianjen care se vede în soare și mirosul de verdeață uscată. Și, desigur, o excursie în pădure poate fi combinată cu un picnic.

10. Planificați o ședință foto de toamnă

Puteți sări într-o grămadă de frunze, să faceți fotografii în ploaia de frunze chiar în momentul în care cad, să faceți coronițe și să le prindeți toate ca un suvenir. Câteva ore de distracție și frumoase fotografii de suvenir sunt garantate.

11. Pregătește-te pentru o sesiune foto de toamnă

Căutați ceva incredibil de frumos la fiecare plimbare. Cea mai neobișnuită frunză, strălucind în copacii prin lumina soarelui, frunza într-o baltă, ca o barcă… Și faceți poze! Puteți chiar să organizați o expoziție foto comună după aceea.

12. Aveți timp să vă plimbați cu role, biciclete și scutere

De îndată ce va ploua, aceste bucurii simple vor deveni inaccesibile mult timp. Ia-ți un weekend întreg și pleacă să cucerești cel mai apropiat parc pe roți.

13. Cucerește toate bălțile

Ploile nu sunt un motiv de tristețe. Pune-ți cizme de cauciuc strălucitoare și mergi să măsori adâncimea și lățimea bălților cu bețe sau poate chiar cu o riglă. Sari în ele și distrează-te. Nu uitați să aveți răbdare cu cei mici!

14. Obțineți un moment colorat cu o umbrelă strălucitoare

Și apoi chiar și toamna, chiar și atunci când soarele este ascuns în nori, veți găsi motive de bucurie.

15. Coborâți bărcile de toamnă

Ai adunat ghinde și castane? Este timpul să faceți o cuceriți bălțile din jur. Și dacă părăsiți orașul, atunci puteți organiza o cursă la un pârâu sau râu.

16. Construiți case pentru păsări

Iarna este chiar după colț, așa că este timpul să faci case de păsări. Și nu uitați să le alimentați regulat.

17. Construiți case de zane

Iarna nu numai păsările sunt înfrigurate, ci și zânele. Știați că locuiesc lângă noi? Faceți-le case din materiale naturale, decorați și nu uitați de flori. Zânele iubesc florile.

18. Decorează casa cu imaginea de toamnă

Colectați castanele și conurile și faceți o configurație de toamnă afară. Și nu uitați să faceți o fotografie ca amintire. Apoi, puteți face o expoziție foto de toamnă sau puteți decora casa cu afișe interioare și toată lumea își va reaminti de timpul petrecut împreună.

19. Citiți o carte sub o pătură caldă

Lectură pozitivă, preparați ceai fierbinte cu lămâie și stați pe canapea. Nu uitați șosetele de lână – este timpul. Și sunt relevante din nou. Puteți citi poezii de toamnă, puteți învăța lucruri noi despre toamnă sau pur și simplu recitiți poveștile și poveștile preferate de toamnă.

20. Faceți provizii pentru iarnă

Mai aveți timp să colectați și să uscați ierburi aromate, coacăze negre și frunze de zmeură și să vă aprovizionați cu ceai pentru serile de toamnă. Aromatic și atât de sănătos.

21. Coaceți un desert de toamnă

Produse de patiserie cu prune, mere coapte, pere, dovleac, cheesecake de morcov … Toamna este bogată în recoltă. Așa că este timpul să deschideți rețetele de toamnă și să le încercați pe toate.

22. Organizați o petrecere de toamnă la un grătar

Ați încercat vreodată castane prăjite? Pregătiți un grătar în stil de toamnă – castane, dovlecei și vinete, salată cu ardei prăjiți…

23. Să ai un festival al recoltei

Asigurați-vă că utilizați sfatul anterior. Poate veți obține un adevărat duel culinar de feluri de mâncare din darurile toamnei.

Bucurați-vă de fiecare zi călduroasă de toamnă. Prindeți ultimele raze calde ale soarelui. Bucurați-vă de toate culorile toamnei. Fiți împreună!

V-au plăcut sugestiile noastre pentru activități de familie?

Urmăriți SmartyKids România pe:

Facebook: https://www.facebook.com/smartykidsromania

Instagram: https://www.instagram.com/smartykidsromania/

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UC9V0DxxYu0e-tefUa-Dc0EQ