Slide Înscrieți-vă Centru educațional
pentru copii

PROGRAME PENTRU DEZVOLTAREA COPIILOR

ARITMETICA MENTALĂ

O metodologie recunoscută prin care copiii își dezvoltă memoria, concentrarea și gândirea logică prin calcule – inițial cu un abac. Cu timpul, viteza de calcul devine din ce în ce mai mare și copilul începe să înmulțească, să împartă, să adune și să scadă în minte, fără ajutorul abacului (numărătoare).

CITEȘTE MAI MULTE

Slide Înscrieți-vă LECȚIA DEMO Convingeți-vă singuri de calitatea
metodologiei noastre

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

În procesul activităților, ambele emisfere ale creierului funcționează simultan. O astfel de activitate permite copilului să se dezvolte armonios, să își îmbunătățească memoria, imaginația și gândirea logică.

Aritmetica mentală dezvoltă gândirea creativă și analitică, îmbunătățește concentrarea, memoria fotografică, imaginația, logica, precum și abilitățile de observare și auzul. Acesta nu este doar un calcul mental, deoarece capacitatea de a se găsi răspunsuri la cele mai dificile exemple și sarcini în câteva secunde dezvoltă emisfera dreaptă a creierului, care este responsabilă de imaginație și gândirea vizual figurativă.

Lecțiile de aritmetică mentală ajută copilul să stăpânească mai bine materialul școlar. În primul rând, se dezvoltă abilități legate de memorie, imaginație, logică și gândire. În al doilea rând, ajută la o mai bună înțelegere a științelor exacte: matematică, geometrie. Și în al treilea rând, când copilul tău învață să socotească rapid – va ști că poate învăța orice, atât timp cât depune eforturi!

Emisfera stângă a creierului este responsabilă de abilitățile de calcul, vorbire și logică, iar cea dreaptă – de imaginație și gândire vizual figurativă. Un copil ale cărui emisfere cerebrale se dezvoltă armonios poate aborda rezolvarea oricăror sarcini și probleme din diferite unghiuri, cu o viteză de invidiat.

Lecțiile sunt de obicei în grupe de 4 până la 10 copii. Fiecare curs urmează un scenariu comun. Profesorul este angajat la maxim și prezintă cu pasiune întregul material. Exercițiile alternează cu activități interactive. Sunt incluse activitățile mobile și jocurile logice.

Munca de acasă este unul dintre principalii factori care influențează rezultatul cursurilor. Vă recomandăm să vă asigurați că copilul dvs. își petrece 15-20 de minute pe zi pentru a-și face temele.

Ca urmare a cursurilor de citire rapidă, copiii își îmbunătățesc performanța și stima de sine, devin mai buni observatori și mai atenți. Sarcina noastră este nu numai să creștem viteza de citire, ci să și cultivăm interesul pentru această activitate.

Pe măsură ce viteza de citire crește, copilul îți îmbunătățește performanța în școală la subiecte precum literatura și limba română. În timpul lecțiilor, exersăm tehnica de citire, auzul fonetic și vigilența ortografică, precum și citirea și înțelegerea semantică a unui text. În plus, devine mai ușor pentru copil să absoarbă, prelucreze și să memoreze orice informație. Acest lucru contribuie la succesul tuturor disciplinelor în școală.

MANAGER

Gabriela Lucia Verdeș
Gabriela Lucia Verdeș
Construiește azi viitorul prin investirea în copiii prezentului!
Mamă a doi copii, cu o experiență de 30 de ani în calitate de dascăl, Gabriela deține mai multe acreditări naționale și internaționale obținute în urma formărilor ca psiholog, profesor, mediator, trainer și evaluator.
Gabriela Lucia Verdeș, profesor pentru învățământul primar și preșcolar, trainer și mediator în metoda Feuerstein Basic (pentru cei cu vârsta cuprinsă între 5 și 8 ani) și Standard (pentru vârste între 8 și 80 ani), evaluator al predispoziției de învățare a copilului sau adultului prin bateria de evaluare dinaminică LPAD (learning propensity assessment device), fondator al Centrului de Educație Integrată EDOOS Brașov.
În câmpul educativ, rolul adultului, fie el părinte sau educator, este fundamental: să ajute copilul să învețe și să să-și dezvolte potențialul de învățare, să îi faciliteze integrarea în mediul social, precum și funcționarea sa în cel mai bun mod posibil.

MANAGER

Adina Valentina Roșu
Adina Valentina Roșu
Mamă a 3 copiii, economist, absolventă a Facultății de Științe Economice, Universitatea „George Barițiu” Brașov, consultant financiar la Metropolitan Life Brașov.
Iubesc copiii si sunt deschisă la nou și evoluție. Conștientă de importanța dezvoltării funcțiilor cognitive la copiii, în special în perioada de creștere 4 – 12 ani, am acceptat cu încântare provocarea deschiderii celui de-al doilea centru de dezvoltare pentru copii SmartyKids, aritmetică mentală la Brasov și colaborarea cu profesioniști în domeniu. Calculul mintal este o consecință a utizării abacului, iar copiii își dezvoltă cu ușurință pe de o parte capacitatea de a-și concentra atenția, de a observa, vizualiza dar și imaginația, auzul și memoria de lungă și scurtă durată.

CONTACTE

Adresă: Bd. Muncii, nr. 22A, Brașov