Slide Înscrieți-vă Centru educațional
pentru copii

PROGRAME PENTRU DEZVOLTAREA COPIILOR

ARITMETICA MENTALĂ

O metodologie recunoscută prin care copiii își dezvoltă memoria, concentrarea și gândirea logică prin calcule – inițial cu un abac. Cu timpul, viteza de calcul devine din ce în ce mai mare și copilul începe să înmulțească, să împartă, să adune și să scadă în minte, fără ajutorul abacului (numărătoare).

CITEȘTE MAI MULTE

Slide Înscrieți-vă LECȚIA DEMO Convingeți-vă singuri de calitatea
metodologiei noastre

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

În procesul activităților, ambele emisfere ale creierului funcționează simultan. O astfel de activitate permite copilului să se dezvolte armonios, să își îmbunătățească memoria, imaginația și gândirea logică.

Aritmetica mentală dezvoltă gândirea creativă și analitică, îmbunătățește concentrarea, memoria fotografică, imaginația, logica, precum și abilitățile de observare și auzul. Acesta nu este doar un calcul mental, deoarece capacitatea de a se găsi răspunsuri la cele mai dificile exemple și sarcini în câteva secunde dezvoltă emisfera dreaptă a creierului, care este responsabilă de imaginație și gândirea vizual figurativă.

Lecțiile de aritmetică mentală ajută copilul să stăpânească mai bine materialul școlar. În primul rând, se dezvoltă abilități legate de memorie, imaginație, logică și gândire. În al doilea rând, ajută la o mai bună înțelegere a științelor exacte: matematică, geometrie. Și în al treilea rând, când copilul tău învață să socotească rapid – va ști că poate învăța orice, atât timp cât depune eforturi!

Emisfera stângă a creierului este responsabilă de abilitățile de calcul, vorbire și logică, iar cea dreaptă – de imaginație și gândire vizual figurativă. Un copil ale cărui emisfere cerebrale se dezvoltă armonios poate aborda rezolvarea oricăror sarcini și probleme din diferite unghiuri, cu o viteză de invidiat.

Lecțiile sunt de obicei în grupe de 4 până la 10 copii. Fiecare curs urmează un scenariu comun. Profesorul este angajat la maxim și prezintă cu pasiune întregul material. Exercițiile alternează cu activități interactive. Sunt incluse activitățile mobile și jocurile logice.

Munca de acasă este unul dintre principalii factori care influențează rezultatul cursurilor. Vă recomandăm să vă asigurați că copilul dvs. își petrece 15-20 de minute pe zi pentru a-și face temele.

Ca urmare a cursurilor de citire rapidă, copiii își îmbunătățesc performanța și stima de sine, devin mai buni observatori și mai atenți. Sarcina noastră este nu numai să creștem viteza de citire, ci să și cultivăm interesul pentru această activitate.

Pe măsură ce viteza de citire crește, copilul îți îmbunătățește performanța în școală la subiecte precum literatura și limba română. În timpul lecțiilor, exersăm tehnica de citire, auzul fonetic și vigilența ortografică, precum și citirea și înțelegerea semantică a unui text. În plus, devine mai ușor pentru copil să absoarbă, prelucreze și să memoreze orice informație. Acest lucru contribuie la succesul tuturor disciplinelor în școală.

MANAGER

Adina Valentina Roșu
Adina Valentina Roșu
Mamă a 3 copiii, economist, absolventă a Facultății de Științe Economice, Universitatea „George Barițiu” Brașov, consultant financiar la Metropolitan Life Brașov.
Iubesc copiii si sunt deschisă la nou și evoluție. Conștientă de importanța dezvoltării funcțiilor cognitive la copiii, în special în perioada de creștere 4 – 12 ani, am acceptat cu încantare provocarea deschiderii Centrului de dezvoltare pentru copii SmartyKids, aritmetică mentală la Brasov și colaborarea cu profesioniști în domeniu. Calculul mintal este o consecință a utizării abacului, iar copiii își dezvoltă cu ușurință pe de o parte capacitatea de a-și concentra atenția, de a observa, vizualiza dar și imaginația, auzul și memoria de lungă și scurtă durată.

PROFESORI

Mihaela Simona Dragomir
Mihaela Simona Dragomir
Profesor aritmetica mentală, absolventă a liceului Andrei Şaguna Braşov profil informatic, licenţiat al Universităţii George Barițiu, absolventă a cursului postuniversitar DPPD, structură academică de formare psihopedagogică pentru profesia didactică din cadrul Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, Universitatea Transilvania Brașov, mediator în Programul de Îmbogăţire Instrumentală Feuerstein şi mamă a două fete minunate.
Iubesc copiii şi îmi place să lucrez cu ei. Copilăria este o perioadă magică iar zâmbetul şi inocenţa copiilor înveseleşte pe oricine.
În calitate de părinţi, dorința noastră este să avem copii care să crească sănătoşi şi să fie de succes în viaţă, iar aritmetica mentală este un pas către acest obiectiv.
Complexitatea aritmeticii mentale şi a metodologiei SmartyKids m-au fascinat.
Agavriloae Carmen-Elena
Agavriloae Carmen-Elena
Licențiată în Psihopedagogie Specială în cadrul Facultății de Psihologie și Științele Educației Brașov, Lucrător prin Arte Combinate acreditat și profesor de Aritmetică mentală.
Încă din anii de liceu mi-a plăcut foarte mult să fiu în preajma copiilor, deoarece prin intermediul lor se creează o altă lume plină de bucurie, energică, care te motivează să trăiești doar părțile pozitive ale vieții. În facultate și în experiența profesională, am avut oportunități de a participa la diferite workshop-uri,stagii de practică,activități școlare prin intermediul cărora am acumulat atât cunoștințe, cât și o varietate de abilități în pregătirea preșcolarilor și a școlarilor mari.
Este foarte important să asigurăm o dezvoltare multilaterală a copiilor încă de la vârste fragede pentru a ajunge în timp la potențialul lor maxim. Prin intermediul metodologiei Smartykids de aritmetică mentală putem ajuta copiii să se dezvolte cognitiv și emoțional într-un mediu armonios.

CONTACTE

Adresă: Str. Nicolăescu Labiș nr 1 bl 3 sc A ap 7 (Tractoru – Isaran), Brașov