Slide Înscrieți-vă Centru educațional
pentru copii

PROGRAME PENTRU DEZVOLTAREA COPIILOR

ARITMETICA MENTALĂ

O metodologie recunoscută prin care copiii își dezvoltă memoria, concentrarea și gândirea logică prin calcule – inițial cu un abac. Cu timpul, viteza de calcul devine din ce în ce mai mare și copilul începe să înmulțească, să împartă, să adune și să scadă în minte, fără ajutorul abacului (numărătoare).

CITEȘTE MAI MULTE

CITIRE RAPIDĂ

Metodologia noastră autentică care dezvoltă capacitatea de a citi și înțelege textul.
Cursul îi ajută pe copii să-și dezvolte puterea de concentrare și să facă față cu ușurință unei varietăți de sarcini intelectuale, iar lectura devine o ocupație preferată.

CITEȘTE MAI MULTE

Slide Înscrieți-vă LECȚIA DEMO Convingeți-vă singuri de calitatea
metodologiei noastre

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

În procesul activităților, ambele emisfere ale creierului funcționează simultan. O astfel de activitate permite copilului să se dezvolte armonios, să își îmbunătățească memoria, imaginația și gândirea logică.

Aritmetica mentală dezvoltă gândirea creativă și analitică, îmbunătățește concentrarea, memoria fotografică, imaginația, logica, precum și abilitățile de observare și auzul. Acesta nu este doar un calcul mental, deoarece capacitatea de a se găsi răspunsuri la cele mai dificile exemple și sarcini în câteva secunde dezvoltă emisfera dreaptă a creierului, care este responsabilă de imaginație și gândirea vizual figurativă.

Lecțiile de aritmetică mentală ajută copilul să stăpânească mai bine materialul școlar. În primul rând, se dezvoltă abilități legate de memorie, imaginație, logică și gândire. În al doilea rând, ajută la o mai bună înțelegere a științelor exacte: matematică, geometrie. Și în al treilea rând, când copilul tău învață să socotească rapid – va ști că poate învăța orice, atât timp cât depune eforturi!

Emisfera stângă a creierului este responsabilă de abilitățile de calcul, vorbire și logică, iar cea dreaptă – de imaginație și gândire vizual figurativă. Un copil ale cărui emisfere cerebrale se dezvoltă armonios poate aborda rezolvarea oricăror sarcini și probleme din diferite unghiuri, cu o viteză de invidiat.

Lecțiile sunt de obicei în grupe de 4 până la 10 copii. Fiecare curs urmează un scenariu comun. Profesorul este angajat la maxim și prezintă cu pasiune întregul material. Exercițiile alternează cu activități interactive. Sunt incluse activitățile mobile și jocurile logice.

Munca de acasă este unul dintre principalii factori care influențează rezultatul cursurilor. Vă recomandăm să vă asigurați că copilul dvs. își petrece 15-20 de minute pe zi pentru a-și face temele.

Ca urmare a cursurilor de citire rapidă, copiii își îmbunătățesc performanța și stima de sine, devin mai buni observatori și mai atenți. Sarcina noastră este nu numai să creștem viteza de citire, ci să și cultivăm interesul pentru această activitate.

Pe măsură ce viteza de citire crește, copilul îți îmbunătățește performanța în școală la subiecte precum literatura și limba română. În timpul lecțiilor, exersăm tehnica de citire, auzul fonetic și vigilența ortografică, precum și citirea și înțelegerea semantică a unui text. În plus, devine mai ușor pentru copil să absoarbă, prelucreze și să memoreze orice informație. Acest lucru contribuie la succesul tuturor disciplinelor în școală.

MANAGER

Rac-Hristov Daniela Ramona
Rac-Hristov Daniela Ramona
“Readaptarea este cheia umană. Atat timp cât suntem conștienți de valoarea noastră, nu putem decat să creștem.”
Dintotdeauna am fost pasionată de lucruri inovatoare, mi-a plăcut mereu să aduc și o altă perspectivă asupra educației.
Fostă corporatistă, în anul 2014 am dat switch carierei și am început proiectul educational FreeSchool, având la bază educația democratică. Acest proiect de suflet mi-a dat speranța că lucrurile se pot face și altfel.
Diversitate în educație, descoperirea calităților unui copil și explorarea lor, centrarea pe copil, oferirea unui spațiu cât mai prietenos și, nu în ultimul rând, calitatea profesorului, sunt unele dintre cele mai importante aspecte când vine vorba de sistem alternativ în educație.
Copilul se dezvoltă și învață bine în medii ofertante, unde experiența lui raspunde propriilor nevoi și unde există un parteneriat între părinți, profesor și copil. Fiecare copil este unic, constant în procesul de învățare, el putând fi răbdător, încrezător și dornic de a cunoaște lucruri noi. Copilul învață să fie puternic și independent având relații pozitive.
Toate aceste beneficii le-am găsit descoperind aritmetica mentală, iar cu ajutorul parteneriatului pe care îl am cu SmartyKids, suntem mai aproape de a îndeplini nevoile copiilor, dar și ale părinților, când vine vorba de educație de calitate.
Noi, în calitate de parinți, trebuie să le oferim copiilor noștri rădăcini și aripi, iar împreună putem crește copii echilibrați, autonomi, prezenți în corpul și mintea lor.
Te invit să ne fii alături pe acest drum și sa descoperi, alături de noi, tainele Aritmeticii Mentale la SmartyKids București 1 Mai!

CONTACTE

Adresă: Str. Abrud, nr. 114, Sector 1 București