Îți amintești câți ani ai crezut în Moș Crăciun?

Ar trebui să păstrăm povestea lui Moș Crăciun cât mai mult timp sau să dezvăluim secretul – de unde provin darurile sale?

În acest articol vom analiza credința în Moș Crăciun din punctul de vedere al psihologiei. Cercetările din domeniul psihologiei vârstei arată faptul că, credința în magie și ficțiune nu este dăunătoare. De asemenea, este util pentru copii din mai multe motive importante. Exercițiul gândirii alternative, care este atât de important pentru inovație și pentru a sprijini dezvoltarea emoțională.

Moșul este un amestec de realitate și magie!

Nu întâmplător copiii nu mai cred în Moș Crăciun chiar din primii ani de școală elementară. Acesta este momentul în care gândirea copiilor se dezvoltă până în punctul în care înțeleg invariabil cât de imposibile sunt lucrurile pe care le fac. Această conștientizare este evidentă în întrebările pe care le adresează. În timp ce cei mici întreabă unde locuiește Moș Crăciun, cei mari se întreabă cum călătorește în toată lumea într-o singură noapte. Aceste întrebări în sine sunt o manifestare a dezvoltării cognitive a copilului.

Copiii înțeleg adevărul despre Moș Crăciun cel mai adesea când încep să realizeze „minciunile albe”. Și anume, faptul că, în viață, unele lucruri sunt ascunse cu intenții bune.
Nu trebuie să-i forțăm să „distrugă” ideile nerealiste. Copiii pot digera adevărul cu greu dacă nu sunt pregătiți.

În ceea ce privește stabilitatea psihologică a copilului:

Se crede faptul că, cel mai bine este ca părinții să-și susțină copiii până când ei înșiși înțeleg adevărul despre existența lui Moș Crăciun. Când se întâmplă acest lucru, frustrarea lor nu va fi atât de puternică și este o etapă în care sunt posibile și alte lecții importante de viață.

În loc să-și mângâie copiii sau să încerce să-i păcălească în legătură cu Moșul, mamele și tații pot alege o altă abordare.

Acum se poate vorbi despre Moș Crăciun ca fiind un spirit de dăruire și împărtășire cu ceilalți. Scopul este de a insufla copilului un sentiment de altruism sau ca o modalitate de a ajuta. Tema le permite părinților să-i ajute pe copii să înțeleagă lumea din jur. Să ne dăm seama că există oameni care trăiesc în sărăcie și au nevoie de o mână de ajutor în momentele dificile.
Copiii care, din credință oarbă în Moș Crăciun, intră într-o stare de îndoială cu privire la această problemă, sunt de cele mai multe ori mândri de faptul că, au rezolvat ceva de genul unui puzzle de Crăciun, explică psihologii. Astfel, ei fac acum parte dintr-un grup mai matur de oameni care nu trebuie să creadă în Moș Crăciun pentru a simți spiritul festiv.

Ți-a plăcut articolul? Nu uitați să urmați SmartyKids:

Facebook: https://www.facebook.com/smartykidsromania
Instagram: https:/https://www.instagram.com/smartykidsromania/
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UC9V0DxxYu0e-tefUa-Dc0EQ