Slide Înscrieți-vă Centru educațional
pentru copii

PROGRAME PENTRU DEZVOLTAREA COPIILOR

ARITMETICA MENTALĂ

O metodologie recunoscută prin care copiii își dezvoltă memoria, concentrarea și gândirea logică prin calcule – inițial cu un abac. Cu timpul, viteza de calcul devine din ce în ce mai mare și copilul începe să înmulțească, să împartă, să adune și să scadă în minte, fără ajutorul abacului (numărătoare).

CITEȘTE MAI MULTE

CITIRE RAPIDĂ

Metodologia noastră autentică care dezvoltă capacitatea de a citi și înțelege textul.
Cursul îi ajută pe copii să-și dezvolte puterea de concentrare și să facă față cu ușurință unei varietăți de sarcini intelectuale, iar lectura devine o ocupație preferată.

CITEȘTE MAI MULTE

SMARTYMATICA

Programul de curs oferă oportunitatea de dezvoltarea intensivă a abilităților cognitive și creative ale copiilor. Ei fac primii pași în matematică și astfel aceasta ocupă un loc aparte în dezvoltarea lor intelectuală.

CITEȘTE MAI MULTE

Slide Înscrieți-vă LECȚIA DEMO Convingeți-vă singuri de calitatea
metodologiei noastre

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

În procesul activităților, ambele emisfere ale creierului funcționează simultan. O astfel de activitate permite copilului să se dezvolte armonios, să își îmbunătățească memoria, imaginația și gândirea logică.

Aritmetica mentală dezvoltă gândirea creativă și analitică, îmbunătățește concentrarea, memoria fotografică, imaginația, logica, precum și abilitățile de observare și auzul. Acesta nu este doar un calcul mental, deoarece capacitatea de a se găsi răspunsuri la cele mai dificile exemple și sarcini în câteva secunde dezvoltă emisfera dreaptă a creierului, care este responsabilă de imaginație și gândirea vizual figurativă.

Lecțiile de aritmetică mentală ajută copilul să stăpânească mai bine materialul școlar. În primul rând, se dezvoltă abilități legate de memorie, imaginație, logică și gândire. În al doilea rând, ajută la o mai bună înțelegere a științelor exacte: matematică, geometrie. Și în al treilea rând, când copilul tău învață să socotească rapid – va ști că poate învăța orice, atât timp cât depune eforturi!

Emisfera stângă a creierului este responsabilă de abilitățile de calcul, vorbire și logică, iar cea dreaptă – de imaginație și gândire vizual figurativă. Un copil ale cărui emisfere cerebrale se dezvoltă armonios poate aborda rezolvarea oricăror sarcini și probleme din diferite unghiuri, cu o viteză de invidiat.

Lecțiile sunt de obicei în grupe de 4 până la 10 copii. Fiecare curs urmează un scenariu comun. Profesorul este angajat la maxim și prezintă cu pasiune întregul material. Exercițiile alternează cu activități interactive. Sunt incluse activitățile mobile și jocurile logice.

Munca de acasă este unul dintre principalii factori care influențează rezultatul cursurilor. Vă recomandăm să vă asigurați că copilul dvs. își petrece 15-20 de minute pe zi pentru a-și face temele.

Ca urmare a cursurilor de citire rapidă, copiii își îmbunătățesc performanța și stima de sine, devin mai buni observatori și mai atenți. Sarcina noastră este nu numai să creștem viteza de citire, ci să și cultivăm interesul pentru această activitate.

Pe măsură ce viteza de citire crește, copilul îți îmbunătățește performanța în școală la subiecte precum literatura și limba română. În timpul lecțiilor, exersăm tehnica de citire, auzul fonetic și vigilența ortografică, precum și citirea și înțelegerea semantică a unui text. În plus, devine mai ușor pentru copil să absoarbă, prelucreze și să memoreze orice informație. Acest lucru contribuie la succesul tuturor disciplinelor în școală.

MANAGER

Cristina Păruș
Cristina Păruș
Licențiată în Matematică și Fizică la Facultatea de Științe a Universității „Transilvania” din Brașov cu peste 20 de ani de practică în îndrumarea și pregătirea copiilor la matematică. Iubeşte copiii și se implică mereu atât în programul lor educațional, cât și în jocurile copilăriei, de care micuții au atâta nevoie pentru a-și face noi prieteni și a-și dezvolta relațiile sociale.
„După o documentare serioasă despre activitatea și obiectivele SmartyKids, mi-am dat seama că pot îmbina experiența acumulată în domeniu cu un mod de predare modern, prin jocuri distractive și exerciții interactive. SmartyKids este o oportunitate fantastică pentru copii, care au posibilitatea să-și dezvolte aptitudinile și cunoștințele prin metode distractive, joc și veselie“.
Irina Cojocaru
Irina Cojocaru
Ca orice părinte, când te gândești la educația copilului tău , dorești ca formatorii lui să aibă o lungă experiență și expertiză în domeniul educațional. Licențiată în matematică-informatică și pasionată de științele exacte, Irina a trecut de la profesia de profesor în domeniul vânzărilor, unde a avansat până la nivel de manager. În 2007 a decis să urmeze un alt drum și și-a înființat propria companie. Simțind chemarea unor noi orizonturi, în 2019 a absolvit Facultatea de Psihologie. Dar studiile teoretice s-au dovedit insuficiente în fața provocărilor care aveau să-i apară în viață… „Adevăratele studii de psihologie le fac de 11 ani, de când sunt mama a doi gemeni care îmi arată în fiecare zi cât de grea, cât de neașteptată, dar în același timp cât de frumoasă este meseria de mamă!”
La începutul pandemiei, când mii de părinții s-au trezit că trebuie să stea non-stop alături de copiii lor și să le inventeze diverse activități, Irina și-a înscris copiii la un curs de aritmetică mentală. Rezultatele spectaculoase obținute de micuții ei au determinat-o să-și deschidă propriul centru SmartyKids din Craiova.
„Fiind interesată de educația copiilor mei, după ce m-am documentat despre tot ce înseamnă SmartyKids, am avut o revelație, fiind convinsă că este locul ideal în care aș putea să-mi pun în aplicare cunoștințele acumulate. Știu cât de important este pentru copii să acumuleze abilități matematice încă de la vârste fragede și ce impact major au aceste cunoștințe asupra dezvoltării lor cognitive. În plus, știu că matematica poate fi o materie care se poate învăța într-un mod simplu și distractiv.”
Ne bucurăm că Irina s-a alăturat echipei SmartyKids și avem convingerea că tot ce facem în prezent pentru copiii din România se va vedea în viitorul întregii societăți!

CONTACTE

Adresă: Str. Calea Unirii, nr. 14, centrul comercial Mercur, Et. 4, Craiova, 200419