Aritmetica este o parte esențială a matematicii. Și este cunoscută ca regina științei. De fapt, matematica nu este nici măcar o știință, ci limbajul vorbit de toate celelalte științe și tehnologii ale naturii. O parte din fizică, chimie, informatică vă ajută să învățați să construiți conexiuni logice și să analizați informațiile la diferite niveluri.

Bineînțeles, mulți părinți visează ca cei mici să stăpânească acest limbaj important. Pentru a deveni prietenul lor de încredere și ajutor în viață.

Această dorință este cea care îi conduce adesea pe părinți către centrele de aritmetică mentală. Și aici este foarte important să înțelegem diferența principală dintre metodologia aritmeticii mentale și matematica clasică.
Așadar, ne-am gândit să vă spunem care sunt principalele diferențe într-un mod simplu și accesibil:

ARITMETICA TRADIȚIONALĂ

Primul lucru de înțeles este că aritmetica se bazează pe dezvoltarea gândirii logice. În esență, aritmetica se bazează pe soluția șablon a diferitelor tipuri de probleme. Puteți vedea întotdeauna răspunsul corect la sfârșitul manualului. Pentru a ajunge la răspuns, este suficient să puneți numerele corecte în locurile necesare din exemplu. Și întrucât toate acestea sunt acțiuni de rutină, doar emisfera stângă se dezvoltă în procesul de învățare/exersare. Aritmetica este responsabilă pentru gândirea logică.

ARITMETICA MENTALĂ

Aritmetica mentală este diferită. Aici numerele sunt studiate cu ajutorul abacului. Cursurile sunt sub forma unui joc și datorită interacțiunii tactile cu abacul, abilitățile motorice fine se dezvoltă în paralel și creierul prelucrează toate informațiile mai ușor și mai repede.

A doua etapă a învățării este aritmetica mentală, când copilul trebuie să dea frâu liber imaginației pentru a-și imagina soluția. Emisfera dreaptă a creierului este responsabilă de reproducerea imaginii prin vizualizare. Între timp, emisfera stânga se ocupă de calcule aritmetice. Adică aritmetica mentală implică simultan ambele emisfere ale creierului, ceea ce oferă un calcul rapid al minții.

Și iată cel mai important lucru de înțeles: aritmetica mentală ar putea să nu fie un înlocuitor complet pentru aritmetica tradițională, dar poate fi un plus extraordinar! Acest lucru va ajuta la dezvoltarea abilităților fenomenale de calcul ale minții, care pot fi apoi aplicate studiului matematicii după modelul tradițional. Această abilitate îi va oferi copilului o bază excelentă. Îi va permite să atingă un nivel fundamental nou în stăpânirea limbajului matematic. Nu va risipi efortul asupra operațiilor aritmetice de rutină și va putea pătrunde mai adânc în esența matematicii.

Dacă doriți să faceți parte din familia SmartyKids, vă invităm să participați la lecția demonstrativă online sau la centru – gratuită, și puteți rezerva un loc aici:

ÎNREGISTRĂ-TE PENTRU O LECȚIE DEMO ONLINE LA SMARTYKIDS!

Ți-a plăcut articolul? Nu uitați să urmăriți SmartyKids: 

Facebook: https://www.facebook.com/smartykidsromania

Instagram: https:/https://www.instagram.com/smartykidsromania/

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UC9V0DxxYu0e-tefUa-Dc0EQ