Cine nu iubește jocurile de familie?

Mai ales în zilele reci când este atât de cald și de confortabil acasă! Astăzi am selectat pentru dumneavoastră două jocuri de atenție pe care orice familie le poate juca oricând. Tot ce aveți nevoie este multă dispoziție bună și o companie plăcută!

Să începem!

1. Primul joc se numește „Îți amintești?”

Toată lumea are albume foto de familie acasă. În ciuda avansării lumii digitale, fotografia pe hârtie este ceva foarte sentimental pe care nu îl putem exclude.

Scoateți albumele vechi și porniți cronometrul telefonului. Jocul nostru începe!

Participanții se alternează. Toată lumea „descarcă” o fotografie și are un anumit timp pentru a o privi și a salva cât mai multe detalii. Pentru imaginile simple recomandăm 20-30 de secunde, iar pentru fotografii mai complexe – până la 1 minut. Apoi, participanții pun 5 întrebări legate de elementele / detaliile fotografiei. De exemplu: „Ce culoare avea bluza vărului tău în fotografie?”, sau „Ce oră arăta ceasul din spatele bunicii?”

Dacă jocul pare prea ușor pentru dvs. și nu aveți dificultăți,

oferim și versiunea PRO:

Regulile sunt aceleași, dar fotografiile sunt inversate. Dar nu doar pentru cel care își amintește! Ceilalți se uită înapoi la fotografie atunci când își pun întrebările. Aceasta se numește gimnatică pentru creier!

2. Jocul “Cuckoo-see”

Participanții se alternează. Toată lumea începe cu „Cuckoo-see, pot vedea ceva cu litera ….”, apoi marchează un obiect din cameră și își spune prima literă. Ceilalți trebuie să știe care este subiectul. Dacă le este greu să ghicească, se poate da un joker. De exemplu: a doua literă, câte litere există, cât de mare este obiectul, în ce parte a camerei se află, îl vede toată lumea.
Cunoscătorul câștigă 1 punct și îi vine rândul să marcheze un obiect.

Și aici vom oferi versiunea PRO:

„Tren”. Primul participant spune numele unui obiect din cameră. Al doilea folosește ultima literă din cuvânt și trebuie să spună numele unui alt obiect (tot în cameră).

De exemplu: 1. Năut 2. Televizor 3. Raft etc.

Important! Nu puteți repeta articolele deja enumerate! De aceea jocul devine cel mai dificil atunci când literele sunt repetate.

Bucură-te de joc!

Pentru a fi la curent cu noutățile, urmăriți-ne pe paginile noastre:

Facebook: https://www.facebook.com/smartykidsromania

Instagram: https:/https://www.instagram.com/smartykidsromania/

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UC9V0DxxYu0e-tefUa-Dc0EQ