„Aceasta nu este calea corectă de a fi educat!” Ai auzit această frază? La locul de joacă, în magazin, la o adunare de familie. Poate fi adesea obositor să ne confruntăm cu critici la fiecare pas care vizează metodele noastre de creștere a copiilor. Uneori este extrem de dificil dacă ești persoana care încalcă tiparele larg acceptate de creștere. Deciziile tale parentale pot fi complet diferite de metodele oamenilor din familie sau mediul de prieteni.

Ce pot face părinții atunci când sunt criticați pentru că au ales un stil de părinți pozitiv în viziunea lor? Cum pot părinții să câștige încredere în stilul lor parental? Aceasta este adesea cea mai dificilă parte a părinților în general. Indiferent de ceea ce faceți, există cineva care să vă spună – direct sau indirect – că faceți totul greșit.

Dacă solicităm aprobarea tuturor pentru a ne confirma stilul nostru de părinți, acest lucru nu se va întâmpla niciodată.
Dezacordul și criticile abundă, mai ales pentru că există un milion de „căi corecte”.
Credem că există anumite principii în educație care sunt consistente și adevărate, dar aplicarea lor va părea diferită pentru diferiți părinți și copii.

Când cineva vine direct la tine sau îți oferă sfaturi pe care nu le-ai solicitat, îți oferim două opțiuni:

Poți face un comentariu care să arate în esență că îndrăgești și respecți persoana care comentează, dar subiectul nu este exact ceea ce dorești să discuti cu el. Deci, ceva de genul „Mulțumesc, voi ține cont de asta” sau „Acesta este un fel de a vedea lucrurile.” Încercăm o abordare diferită. Sau doar un zâmbet. Aceasta poate fi cea mai dificilă dintre toate.
A doua alegere este să te angajezi și să încerci să educi pe cineva în funcție de punctul tău de vedere. Acest lucru nu înseamnă că încerci cumva să creezi o altă abordare, ceea ce probabil ar fi o bătălie pierdută. Abordați cu intenția de a explica pur și simplu propriile concepte de bază.

Evitați dezbaterea completă și folosiți fraze simple precum:

„Încerc cu adevărat să-mi subliniez propriile abilități de rezolvare a problemelor, în loc să-i spun doar ce trebuie să facă.” Sau „Cred că este mai important pentru copilul meu să învețe din alegeri și consecințe decât ca eu să-i controlez fiecare mișcare. ” „Alegem să educăm prin alte mijloace decât prin pedeapsă”.

Dacă vor să afle mai multe și credeți că puteți purta o discuție respectuoasă și constructivă, continuați. Dacă simțiți că emoțiile sunt prea mari pentru oricare dintre voi, spuneți doar: „Apreciez îngrijorarea / interesul / dragostea pentru copilul meu. Sunt părintele lui / ei în modul pe care îl consider este cel mai potrivit pentru familia noastră. Vă rog să respectați alegerea mea. Poate că trebuie să fim de acord și să nu fim de acord cu unele detalii. ”

În orice discuție despre creșterea copilului, este foarte important să vă monitorizați tonul și să încercați să vă asigurați că nu intrați într-o poziție agresivă atunci când observați alte metode de creștere decât cele ale voastre.

Este important ca părinții să aibă o „comunitate de părinți”?

Primul și cel mai bun partener este persoana de lângă noi. Cineva care este interesat direct de copilul nostru. Când aveți un front unit, nu numai că ocupați de rolul de părinți în mod consecvent, dar vă puteți ajuta reciproc completând goluri și schimbând roluri atunci când unul nu este în formă.

Prietenii și familia pot fi, de asemenea, o sursă bună de idei. Împrumutați din propria experiență combinată cu perspective noi. Cu toate acestea, este important să recunoaștem că fiecare copil este unic, precum și dinamica relației tale cu el. Poate fi foarte util să auziți ce funcționează pentru altcineva, dar asigurați-vă că recunoașteți diferiții factori și că vă adaptați sau chiar ignorați sfaturile, dacă este necesar, pentru a satisface nevoile copilului vostru.

Există mulți experți, dar nimeni nu-ți cunoaște copiii la fel de mult ca tin

Sunteți expertul pe această temă. Cel mai bun mod de a construi încredere în metodele noastre parentale este să ne uităm la propriul nostru copil și să ne urmăm propria intuiție.
Fiecare părinte care se străduiește sincer să înțeleagă nevoile copilului său dezvoltă un sentiment mai bun al nevoilor lor decât oricine altcineva. Citiți despre creșterea copiilor, desigur! Dar, de asemenea, acordați atenție modului în care informațiile rezonează și observați modul în care copilul dumneavoastră reacționează la abordarea specifică.
Încrederea în metodele tale parentale poate veni doar de la tine – doar de la părinți și relația cu copilul.

Ți-a plăcut articolul nostru? Pentru a fi la curent cu noutățile, urmăriți SmartyKids pe paginile noastre:
Facebookhttps://www.facebook.com/smartykidsromania
Instagramhttps:/https://www.instagram.com/smartykidsromania/
Youtubehttps://www.youtube.com/channel/UC9V0DxxYu0e-tefUa-Dc0EQ