În centrele SmartyKids implementăm o nouă metodologie, pe lângă cea de aritmetica mentală.

Vă prezentăm Citire Rapidă.

După cum știți, la cursurile de aritmetica mentală, pot participa copiii între 4 și 12 ani. Copiii de la 7 la 12 ani se pot înscrie la cursurile de Citire Rapidă. Dacă cursul este adecvat pentru copil, acest lucru este determinat de un diagnostic special care monitorizează nivelul de percepție al textului de către copil. O altă diferență majoră este gamificarea. A revenit în Citire Rapidă, iar în gamificare se regăsesc o mulține de alte personaje care să ne însoțească în aventură.

Gamificație: Călătorește în jurul lumii!

Datorită gamificării, copiii vor învăța informații utile și interesante despre diferite locuri de pe Pământ. În acest fel, își vor dezvolta cultura – vor cunoaște modul de viață și tradițiile diferitelor popoare, vor învăța multe repere culturale și geografice noi și vor întâlni diferite plante și animale din locurile pe care le vizitează. Cu metodologia de Citire Rapidă, copiii își extind viziunea și dobândesc noi percepții despre lume.

Ce îi determină pe metodistii noștri să lucreze la cursuri de lectură și ce este specific?

Mulți elevi din clasa întâi au probleme cu citirea. Motivele sunt diferite și nu sunt întotdeauna evidente atât pentru părinți, cât și pentru profesori. Acestea se datorează adesea unei discrepanțe între programa școlară și clasele pregătitoare de la grădiniță. Mai mult, cerințele conform programelor școlare se schimbă de la an la an. Inclusiv standardele pentru tehnica de citire. Acum nu este suficient să citiți 80-90 de cuvinte pe minut (norma pentru clasa a III-a).

Putem fi îngăduitori cu privire la notele școlare, dar ele nu sunt singurele care contează.

Cantitatea de informații crește rapid, creierul copilului nu reușește să se adapteze, să se maturizeze. Cu cât citești mai repede textul și îi înțelegi esența, cu atât vei putea face față sarcinii mai repede. Asimilarea lentă și incertă a informațiilor duce la o scădere generală a nivelului de erudiție, a indicatorilor de performanță și a interesului pentru învățare. Copilul preferă întotdeauna să facă ce e cel mai mai bine și, dacă nu este ajutat să iubească lectura acum, va abandona rapid și mult timp.

Cursul de instruire de Citire Rapidă are baza sa științifică.

Fiecare dintre sarcinile noastre se bazează pe cercetări neuro-psihologice autorizate, precum și pe cercetări din domeniul psihologiei vârstei. Citirea, ca și aritmetica, este guvernată de diferite părți ale creierului. Copilul nu citește ca un adult, tocmai pentru că părțile necesare ale creierului nu sunt pe deplin formate și funcția nu este pe deplin realizată. În schimb, putem face creierul să funcționeze din nou și din nou, folosind în mod constant funcțiile și adaptându-ne la stimul.

În cursul nostru de Citire Rapidă, trecem de la privat la general: instruim funcții individuale care îi ajută pe copii să învețe, avem ca obiectiv țintă – citirea. Exercițiile sunt aranjate într-un mod special, astfel încât să prevină oboseala și plictiseala. Sarcinile se schimbă constant și copilul nu se angajează în același exercițiu prea mult timp – acest lucru păstrează dinamica și antrenează schimbarea atenției.

Întrebați la cel mai apropiat centru SmartyKids pentru cursurile de Citire Rapidă.

Înscrieți-vă pentru viitoarele lecții demo la unul din centrele noastre SmartyKids din orașul dvs.: https://www.smarty-kids.ro/citire-rapida/

Și pentru informații mai utile, interesante, urmați pagina noastră de Facebook: SmartyKids România.

Vă ținem la curent cu noutățile!