Copiii își dezvoltă cunoștințele despre principiile matematice de bază la grădiniță. Recunoașterea numerelor, adunarea și scăderea, recunoașterea figurilor geometrice, crearea modelelor și clasificarea obiectelor după mărime. De asemenea, puteți îmbunătăți abilitățile cognitive ale copilului cu activități acasă. Cheia este să folosești matematica în activități care o fac să pară un joc, nu o sarcină plictisitoare. Oferim câteva jocuri de matematică distractive pentru copiii din grădiniță.
1. Bingo
În timpul grădiniței, copiii vor învăța să recunoască și să vizualizeze numerele. Putem ajuta copiii acasă cu jocul Bingo. Pregătiți mai întâi fișe de lucru. Puteți folosi bucăți mici de hârtie pentru a desena pe 9 câmpuri (dacă copiii sunt mai mici, puteți folosi 4 câmpuri). Completați câmpurile la întâmplare și lăsați copiii să descarce liste de redare. Într-o cutie puneți bilețelele cu numerele de la 1 la 30.
Porniți jocul! Scoateți o bucată de hârtie, spuneți numărul și așezați-o în fața copiilor, astfel încât să o poată vedea. Acordați-le suficient timp să-l caute pe card. Dacă îl au, ar trebui să tăie numărul corespunzător, iar cea mai bună opțiune este să puneți autocolante. Oricine înscrie toate numerele sale câștigă primul joc.
2. Vânătorii de figuri geometrice
A vedea forme recunoscute în viața reală întărește conceptul de geometrie. Mergeți la o vânătoare de figuri geometrice în curtea, parcul sau pădurea din apropiere. Ajutați-l pe copil să găsească obiecte într-o varietate de forme – cercuri, pătrate, triunghiuri, dreptunghiuri și multe altele. Care sunt trăsăturile distinctive dintre fiecare formă?
3. Fasolea săritoare
Etichetați coli de hârtie cu numerele de la 1 la 20 și plasați-le într-o ordine amestecată pe sol. Copilul începe să sară din foaie în foaie în secvența lor numerică, încercând să nu atingă solul. (Asigurați-vă că hârtiile sunt distanțate, astfel încât copilul dvs. să poată sări între ele în siguranță). Când copilul a terminat, încurajează-l să o facă în ordine inversă! De asemenea, puteți apela la orice număr și le puteți face să sară pe hârtia corespunzătoare.
4. Mai greu, mai greu
Îi place copilului tău să te privească în bucătărie? Ori de câte ori pregătiți produsele, cereți copiilor să facă o presupunere cu privire la greutate. „Care este mai greu – ceapă sau conserve de roșii?” Puteți folosi un cântar de bucătărie, care le oferă copiilor practica de a citi și interpreta măsurătorile.
5. Sortarea capacelor
Dacă colectați capace de reciclare, oferiți copilului dvs. gama completă! Capacele sunt un substitut adecvat. Încurajați copilul să le aranjeze după culoare. Apoi micul dvs. elev poate aranja obiectele în funcție de mărime sau culoare. Acest joc de matematică ajută la îmbunătățirea abilităților de măsurare și date.
BONUS: Aritmetică mentală
Dacă copilul are peste 4 ani, este momentul să-l înscrieți la cursurile de aritmetică mentală, în centrele noastre. Metodologia ajută copiii să învețe cum să scrie numere într-un mod distractiv, prin jocuri. Bilele de pe ABAC pe de altă parte, ajută la percepția cantitativă, iar manualele cu realitate augmentată completează experiența. Împreună cu eroul nostru Smarty, copiii se angajează într-o aventură spațială-matematică, în care, prin multe jocuri și provocări vor deveni cei mai buni prieteni cu cifrele! Tu ce jocuri cu numere aplici cu copilul tău?
Pentru a fi la curent cu noutățile, urmăriți SmartyKids pe paginile noastre:
Facebook: https://www.facebook.com/smartykidsromania
Instagram: https:/https://www.instagram.com/smartykidsromania/
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UC9V0DxxYu0e-tefUa-Dc0EQ