Informații generale despre transportul pe paleți

 

Ce este un palet?

În termeni simpli, este o platformă portabilă pentru manipularea, depozitarea sau mutarea materialelor și pachetelor (ca în depozite, fabrici sau vehicule).

paleti din lemn presat 

Cum se fac paleții?

pressed wood pallets

Paleții sunt de obicei din lemn, dar există și unii din plastic și chiar din carton. Dintre paleții din lemn, mulți sunt din lemn real, tăiați la dimensiune și adesea lipiți împreună cu cuie sau capse.

Care sunt beneficiile paleților din plastic?

Deși paleții din plastic sunt în mod normal mai scumpi, aceștia pot fi o alegere mai bună dacă trebuie să depozitați lucrurile într-un mediu uscat și fără bacterii. De asemenea, sunt foarte rezistente la substanțe chimice și sunt potrivite pentru majoritatea acizilor, substanțelor chimice și solvenților.

Care este greutatea medie a paleților?

Un palet standard din lemn cu dimensiuni de 120×80 (cm) cântărește de obicei aproximativ 15 până la 20 kg. Un palet din lemn presat de 120×80 (cm) cu o capacitate de încărcare de 350 kg cântărește aproximativ 9 kg. Un palet de plastic rezistent de 120×80 (cm) cântărește aproximativ 10 kg. Există alternative, de exemplu, carton și polistiren, care cântăresc mult mai puțin. Cu toate acestea, problema cu acești paleți este că de obicei pot fi utilizați o singură dată.

presswood pallets

Ce este un palet tratat termic?

Tratamentul termic este o metodă de prevenire a infestărilor cu insecte și a altor contaminanți naturali în paleți de lemn. Acesta este un pas vital pentru paleții utilizați în scopuri de export. În plus, tratamentul termic este esențial pentru protejarea produselor din lemn și a tuturor materialelor și persoanelor care vin în contact cu produsele din lemn. Tratarea termică a paleților din lemn este cea mai bună modalitate de a asigura un loc de muncă sigur și igienic.

paleti presati  pressed pallets

De fapt, tratamentul termic al paleților este esențial și este reglementat de Standardul Fitosanitar Internațional pentru Ambalaje din Lemn – ISPM15, care este în prezent aprobat de întreaga Uniune Europeană.

 

Ce ar trebui să faci cu paleții uzați de care nu mai ai nevoie? Reciclează-le! Există mai multe modalități ușoare de a vă recicla paleții care vă pot fi benefice atât pentru dvs., cât și pentru mediu.

paleti din lemn comprimat compressed wood pallets

În loc să le trimiteți la groapa de gunoi, utilizați paleți aruncați pentru a produce produse precum așternutul pentru animale sau chiar podele pentru clădiri ecologice, așa cum sugerează Nature’s Packaging. Sau, reciclați-le într-unul dintre următoarele moduri, după cum este enumerat de Asociația Națională pentru Paleți și Containere din Lemn:

molded wood pallets  paleti din lemn turnati

Recuperarea energiei: scăpați de paleți și economisiți costurile cu energie în același timp, ardându-i și folosindu-i ca sursă de căldură în această iarnă.

*Atenție: Nu ardeți paleți tratați chimic! Acest lucru poate fi dăunător pentru dvs. și pentru mediu.

Mulci peisaj: Mulci pentru paleți protejează plantele și ajută la etanșarea umidității. Nu numai că este eficient, este complet organic și arată și miroase grozav.

Îmbunătățirea solului: mulciul pentru paleți poate fi folosit pentru a îmbunătăți solul. De asemenea, poate proteja solul de vreme și umiditate, ceea ce îl menține sănătos.

Plăci aglomerate: așchiile de lemn de la paleți reciclați pot fi folosite pentru a face plăci aglomerate, care pot fi apoi folosite pentru a face mobilier din lemn ieftin (IKEA).

Paleți din lemn comprimat: Plăcile de particule fabricate din paleți reciclați pot fi folosite pentru a face un stil diferit de paleți, care este mai ușor, dar la fel de robust.

Design interior: De ani de zile, oamenii au folosit paleți pentru a face rafturi, rame și chiar mobilier. Doar căutați „paleți” pe Pinterest – este plin de proiecte de bricolaj care transformă paleții în piesa perfectă de decor pentru casă.

Așadar, când este timpul să faceți ceva cu paleții dvs., luați în considerare una dintre aceste opțiuni de reciclare care vă va aduce beneficii dvs., mediului și altora.

Paleții, numiți și paleți de transport, sunt utilizați la nivel global pentru transportul și depozitarea în siguranță a mărfurilor stivuibile. Există diferite materiale din care sunt fabricați paleții: de exemplu lemn, plastic, carton ondulat și tablă. Cei mai des întâlniți sunt paleții din lemn. Paleții de unică folosință sunt de obicei fabricați din lemn de rasinoase ieftine – scândurile și cheresteaua pătrată sunt pur și simplu bătute în cuie sau înșurubate împreună. Unul dintre cele mai cunoscute este europaletul cu dimensiuni si materiale standardizate. WEIMA oferă mașini de tocat adecvate pentru toate tipurile de paleți.

 

01

De ce mărunțiți paleții?

Paleții pot fi atât o binecuvântare, cât și un blestem. Paleții sunt ajutorul ideal pentru sarcinile de logistică. Cu toate acestea, în special paleții din lemn ocupă spațiu valoros de depozitare atunci când nu mai sunt utilizați. Rezultatul: munți nesfârșiti, înalți de metri, de paleți de transport aruncați. Acest lucru poate fi remediat de companiile de gestionare a deșeurilor care colectează paleții. Cu toate acestea, acest lucru este costisitor și doar parțial economic. Soluția mai eficientă este utilizarea tocătoarelor special concepute pentru prelucrarea paleților. Ei mărunțișează paleții în așchii de lemn, care pot fi apoi folosiți ca sursă de energie pentru propriul sistem de încălzire sau vânduți pentru profit.

pelete de lemn de vanzare  wooden pellets for sale

02

Incalzire cu deseuri de paleti

În Frankenthal, mărunțișurile Kartoffel Kuhn au folosit paleți de lemn în așchii cu un tocător cu un singur arbore WL 15. Acestea sunt apoi folosite pentru a încălzi clădirile.

Tipuri de paleți

Palet din lemn masiv, de ex. palet unic, europalet

durabil, foarte rezistent, ușor de reparat

Palet din lemn presat, de ex. Palet INKA sau PAL

prietenos cu mediul, ușor, înșarător/stivuibilbr

Palet din plastic, de ex. palet igienic, palet camera curata

greutate redusă, durabil, avantajos din punct de vedere igienic

Palet din carton ondulat, de ex. palet ușor

reciclabil, greutate redusă, ecologic

Paleții sunt disponibili în diferite materiale și în diverse forme/dimensiuni. Fiecare dintre ele are propriul său drept de a exista și are avantaje și dezavantaje specifice, în funcție de aplicație.

 

Toți paleții au un lucru în comun:

Tocătoarele WEIMA le mărunțișează.