6 moduri de a gestiona atitudinea negativă a copiilor.

În timp ce unii copii privesc cu entuziasm școala, alții nu sunt atât de pozitivi. Un copil care se plânge constant și are o atitudine negativă, poate obosi chiar și cei mai buni părinți. Astăzi, vă prezentăm 6 moduri practice de a vă ajuta copii să facă față acestor emoții și să le transforme într-o dispoziție pozitivă

1. Identificați emoțiile

Ajută-ți copilul să se exprime prin identificarea sentimentelor. Ajută-l să își aleagă cuvintele cu atenție atunci când este confuz. Este bine să îi transmiți să îți spună cum se simte. Chiar dacă ești obosit sau supărat, încearcă să rămâi calm.

2. Identificați impactul

Încercați să identificați de unde provine atitudinea negativă a copilului. Un părinte a observat că starea fiului său se deteriora după jocurile video. Poate copilul tău imită comportamentul altcuiva, a unei persoane dominante, un părinte, un frate sau o soră. Poate imita chiar și un prieten sau chiar un personaj TV, care se plânge sau critică.

3. Identificați problemele

„Identificați modul de gândire al copilului. De exemplu, dacă copilul dvs. a avut o zi dificilă la școală, are nevoie de ajutor. Așa își va putea gestiona corect emoțiile. Ieșiți din cutia comportamentului. Priviți mai adânc pentru a vedea care sunt cauzele atitudinii lui.

4. Oferă-i motivație

Dacă copilul tău se plânge din cauza temelor sau de ajutorul pe care îl soliciți în casă, oferă-i o motivație: Tata: Fiule, ai reușit să termini ce te-am rugat? Cum ți se pare? Fiul: Groaznic! De ce trebuie să fac asta? Tată: Te poți descurca! După ce termini, vom lua o pauză și vom mânca înghețată împreună!

Unul dintre cele mai greșite răspunsuri pe care le poți oferi copilului în acest caz este „Pentru că trebuie!”. Explicați că muncă îl ajută să se dezvolte și fără ea nu va avea succes. Adevarata recompensa pentru realizarea a ceva, va fi ceea ce îl motiveaza pentru o schimbare de atitudine. Acest lucru vă va ajuta să vă fixați obiective.

5. Aflați răspunsurile

În loc să stai și să aștepți până când copilul va înceta să plângă sau să se plângă, folosește cele mai potrivite răspunsuri. Răspunsuri care crezi că îi vor schimba atitudinea. Vino mereu cu răspunsurile corecte și cu o încurajare.

6. Confirmați progresul

Când observi o îmbunătățire asupra comportamentului său, laudă-l și spune-i că ești mândru. Chiar dacă ești ispitit, omite comentarii de genul „Era și timpul!”. În schimb, încurajează-l către progres și păstrează accentul pozitiv.

Sfaturile oferite de autorii Scott Turansky și Joan Miller în Good and Angry:
Exchanging Frustration for Character… in You and Your Kids! Aceștia rezumă tratarea unui copil care are o atitudine negativă: „Atitudinile sunt ferestre din inima copilului. Dacă vă ajutați copiii să învețe să își adapteze atitudinile, ei vor avea abilitățile necesare pentru a dezvolta perspective sănătoase asupra provocărilor vieții și luptele cu înaintarea în vârstă. ”

Ți-a plăcut articolul? Găsește mai multe articole de interes pentru părinți și copii: www.smarty-kids.ro

Sau pe pagina de Facebook:
https://www.facebook.com/smartykidsromania/