Am reușit! Am găzduit cea mai mare Olimpiadă Internațională de aritmetică mentală din Europa.

Vă mulțumim tuturor pentru că faceți parte din rețeaua noastră! A fost o onoare pentru noi!

În weekendul 24 și 25 iunie, Hotelul Radisson Blu, București a găzduit cel mai semnificativ eveniment din rețeaua SmartyKids, și anume Olimpiada Internațională SmartyKids 2023. Am avut onoarea de a primi 625 de copii din Bulgaria și România, iar împreună cu absolvenții SmartyKids au concurat și copii din centrele Amakids și MAE din orașele: Kazanlak, Dobrich, Plovdiv, Burgas și Blagoevgrad. Concursul a avut loc pe 24 iunie 2023, iar copiii au fost împărțiți în 11 categorii diferite în funcție de vârsta și nivelul de studiu. În 18 minute, toți participanții au avut sarcina provocatoare de a calcula 360 de exerciții cu numere mici și mari corespunzătoare categoriei și vârstei lor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Competiția s-a desfășurat în 3 etape. În etapa 1 – „calcul pe abac”, copiii au avut 8 minute pentru a rezolva 150 de exemple folosind un abac. Etapa 2 a fost cea de„calcul mental” – în această etapă copiii au avut din nou 8 minute pentru tot atâtea probleme, dar de data aceasta trebuiau să numere mental, fără ajutorul unui abac. Etapa 3 – Tiebreak a fost ultima etapă a competiției. Copiii au avut doar 2 minute pentru a rezolva 60 de exemple.

După finalizarea competiției, fiecare participant a părăsit sala cu premii speciale de la echipa SmartyKids. Ceremonia de premiere a avut loc pe 25 iunie 2023 (duminică) și a fost transmisă în direct pe pagina noastră de Facebook. Am avut onoarea de a premia în total 207 copii.

Iată numărul tuturor medaliatilor la olimpiada de aritmetică mentală:

La categoria NF, varsta 5-6 ani. au fost premiați în total 24 de medaliați, câte 8 copii ocupând locurile 1, 2 și 3.

La categoria NF, vârsta 7-8 ani, au fost premiați 27 de medaliați, iar 9 copii s-au clasat pe locurile 1, 2 și 3.

La categoria NF, vârsta 9+, au fost premiați 15 medaliați: 5 copii au primit o medalie pe locul 1, 5 copii pe locul 2 și 5 copii pe locul 3.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Campion la intreaga categorie NF are 9 ani si este absolvent a centrului SmartyKids Dorobanti.

În categoria 5F, vârsta 5-6 ani, în total, 15 medaliați au fost premiați, deoarece pe locul 1 au fost 5 copii, alți 5 copii au obținut locul 2 și încă 5 copii au obținut medalia pe locul 3.

În categoria 5F, varsta 7-8 ani. la categoria cu cei mai mulți copii au fost medaliați 39. La această categorie am avut un total de 13 locuri I, 13 copii clasați pe locul 2 și 13 copii au primit o medalie pe locul 3.

La categoria 5F, vârsta 9+, au fost premiați 24 de medaliați, câte 8 copii ocupând fiecare locul 1, 2 și 3.

Campionul la toata categoria 5F are 8 ani si absolventa SmartyKids Bacau Central.

In categoria 10F, varsta 7-8 ani au fost premiați 15 copii, câte 5 copii ocupând fiecare locul 1, 2 și 3.

La categoria 10F, vârsta 9+, au fost premiați 18 copii: 6 dintre ei s-au clasat pe locul 1, 6 copii au plecat cu medalii pe locul 2 și 6 copii pe locul 3.

 

            

 

Campioana pentru întreaga categorie 10F are 11 ani și este absolventă a SmartyKids Plovdiv South.

La categoria Înmulțiri au fost premiați 15 medaliați, câte 5 copii ocupând locurile 1, 2 și 3.

Campioana la categoria Înmulțire are 8 ani și absolventă a SmartyKids Sofia Geo Milev.

La categoria Împărțire au fost premiați 6 medaliați, 2 participanți au primit o medalie pe locul 1, 2 participanți pe locul 2 și 2 au plecat cu o medalie pe locul 3.

Campioana la categoria Împărțire are 10 ani și este absolventă a SmartyKids Varna Levski.

 

La categoria Fracții, 3 medaliați au fost din nou premiați, 1 participant a obținut o medalie pe locul 1, 1 participant pe locul 2 și un participant pe locul 3.

Campioana la categoria Fracțiuni are 8 ani și este absolventă a SmartyKids Varna Levski.

Și asta nu este tot! Am avut și premii speciale pentru echipele din Bulgaria și România cu cei mai mulți medaliați la olimpiadă – au câștigat un certificat „Super Team”.

Titlul „Super Team” pentru Bulgaria a fost acordat centrului SmartyKids Plovdiv South, care a participat la Olimpiaadă cu 7 participanți, toți 7 au plecat cu medalii acasă.

 

Titlul „Super Team” pentru România a revenit centrului SmartyKids Bacău Central cu 18 medaliați din competiție.

Noi, echipa SmartyKids, ne place să oferim cadouri! Prin urmare, ne-am asigurat că fiecare participant la competiție a primit un cadou și un certificat de participare. Mulțumim partenerilor noștri de la Kinderpedia, care s-au implicat cu cadouri pentru toți câștigătorii – un puzzle IQ, iar pentru campioni – o tabletă.

Pe lângă o tabletele pentru Campioni și un puzzle IQ, copiii cu acest titlu au primit un alt cadou grozav – o dronă. Copiii care s-au clasat pe primul loc au primit un smart watch, copiii de pe locul doi au primit o boxă bluetooth JBL grozavă, iar copiii care au luat locul 3 trei au pimit un rucsac colorat Nike, oferit de organizatorii Olimpiadei.

 

   

Iată ce au împărtășit unii dintre partenerii noștri despre eveniment:

Fiecare competiție este o mare realizare pentru copii, iar Olimpiada Internațională SmartyKids a fost o reușită, ne-a relatat Cristina Păruș, manager SmartyKids Pipera.

Îmi place energia de la Olimpiadă, îmi place să văd atât de mulți oameni, în centru nu ai posibilitatea aceasta, îi știi pe copiii tăi, dar nu știi magnitudinea, și când am venit aici și am văzut sute de copii care se pregătesc, este copleșitor și mă bucur enorm că fac parte din această mare rețea SmartyKids, ne-a transmis Cristian Tomescu, manager centre Buzău, Bucureștii Noi, Ploiești Centru Sud.

Ne mândrim cu copiii noștri din centre internațional la toate competițiile la care participăm și suntem bucuroși să fim parte din acest eveniment unic, ne-a transmis Ramona Rac, manager a 4 centre, București Militari, Chiajna, 1 Mai și Gorjului.

Noi, echipa SmartyKids, mulțumim echipei noastre de profeesori și organizatori, fără de care această Olimpiada nu ar fi fost posibilă la cel mai înalt nivel de până acum!

Felicitări, copii, pentru o reprezentația minunată!

Mulțumim, părinți!

Mulțumim, profesori!

Vă mulțumim că ați făcut parte din evenimentul nostru!

Ți-a plăcut articolul?

Verificați secțiunea noastră de blog SmartyKids aici: https://www.smarty-kids.ro/noutati/

Urmărește-ne pe Facebook: https://www.facebook.com/SmartyKidsRomania

Instagram: @smartykidsromania