Majoritatea elevilor din țară au intrat deja în învățământul la distanță, online.
După cum știm, continuarea în plan online – prin teme trimise prin e-mail, tutoriale video sau lucru într-o platformă online. Nu este ușor să transformi casele în săli de clasă. Mulți dintre voi s-ar putea să vă întrebați: „Cum pot realiza lecțiile online?”
Iată 5 sfaturi pentru o învățare de succes online.
Renunțați la activitățile inutile
Potrivit cercetărilor,elevii petrec aproximativ o cincime din timp pe laptopuri, smartphone-uri sau tablete. Navigarea pe internet poate afecta cu siguranță performanțele academice ale studenților. Jocuri video, jocuri pe calculator, social media, televiziune, jucării, animale de companie – casele noastre au multe provocări. Faceți o listă cu lucrurile care distrag atenția copilului. Apoi, găsiți modalități de a le limita în timpul antrenamentului.
Poate fi o idee bună să limitați utilizarea dispozitivelor mobile acasă cel puțin până la sfârșitul orelor.
Dacă copilul tău este distras de diverse jocuri instalate pe computer sau vizitează frecvent rețelele de socializare, încearcă să-i limitezi accesul pe dispozitivul pe care învață la aceste activități. O altă modalitate de a elimina tentațiile online este dezactivarea rețelei Wi-Fi și/sau a datelor mobile pentru a-ți ajuta copilul să se concentreze. La cei mici, a avea jucăriile preferate în preajmă ar putea îngreuna procesul de învățare. Gândiți-vă la cum puteți crea un spațiu de lucru liniștit.
Faceți un program
Fără soneria de la, copiii și-ar putea dori să mai doarmă dimineața, în loc să se ridice și să studieze. Este indicat să vă faceți un plan pentru fiecare zi cât mai aproape de zilele pe care le urmează atunci când merg la școală. Evident, va trebui adaptați situația a se potrivi circumstanțelor de acasă. Dar odată ce aveți un plan care funcționează, rămâneți la el.
span class=”Y2IQFc” lang=”ro”>Pauze regulate
Unii copii pot avea nevoie de pauze mai dese în timpul studiului, așa că este o idee bună să-i includeți în programul zilnic. Aproape fiecare copil are nevoie de o pauză după ce a petrecut, de exemplu, o jumătate de oră rezolvând probleme. Nu întâmplător pauzele școlare sunt la fiecare 40 de minute. După fiecare pauză scurtă, creierul își mărește capacitatea de a-și aminti și de a absorbi informații noi.
Exerciții fizice
Înainte de începerea cursurilor, puteți lua 5-10 minute pentru a face exerciții. Mișcarea este un aspect important al vieții fiecărui copil, deoarece contribuie foarte mult la bunăstarea fizică și emoțională a copilului, precum și la îmbunătățirea memoriei și concentrării acestuia. Activitatea fizică este o modalitate naturală de a reduce stresul și de a preveni sentimentele de anxietate. Este recomandat ca fiecare copil sau adolescent să petreacă cel puțin 60 de minute pe zi cu o activitate fizică, astfel încât să poată arde excesul de grăsime și să reducă riscul de obezitate sau supraponderalitate.
Implicați-vă în proces
În învățământul la distanță, părinții își asumă adesea rolul de profesor. Combinat cu propria lor muncă și angajamente familiale, acest lucru pune o presiune enormă asupra părinților. Dar studiile arată că implicarea părinților are un efect pozitiv asupra rezultatelor școlare ale copiilor. Elevii învață materialul mai repede discutând despre el cu părinții sau citindu-l împreună. Prin urmare, dacă este posibil, implică-te în vizionarea și discutarea unor materiale care îi îngreunează învățarea copilului. Acest lucru îi ajută pe copii să-și dezvolte vocabularul și să-și aprofundeze cunoștințele despre subiect.
Asigurați-vă că încurajați copilul să se gândească mai întâi la problemă pe cont propriu. Lasați-l să nu se obișnuiască să vă întrebe tot timpul și despre orice doar pentru că știe că sunteți în apropiere.
Pentru a fi la curent cu noutățile, urmăriți SmartyKids pe paginile noastre:
Facebook: https://www.facebook.com/smartykidsromania
Instagram: https:/https://www.instagram.com/smartykidsromania/
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UC9V0DxxYu0e-tefUa-Dc0E