Rubrica noastră „Super Mamă antreprenor” continuă!
În acest articol, vă facem cunoștință cu Ștefania Raluca Rotaru, mama unei fetițe de 5 ani și manager a două centre de copii SmartyKids.

1. Povestește-ne puțin despre tine. În ce etapă din viața ta ai fost când ai decis să îți începi propria afacere?

Numele meu este Ștefania Raluca Rotaru, am vârsta de 40 de ani, sunt casătorită, mama unei fetițe de 5 ani. Sunt de profesie economist, am absolvit masterul  în Administrarea Afacerilor Internaționale la Universitatea Ovidius, sunt antreprenor din anul 2019 și dețin centrele educaționale SmartyKids Năvodari și SmartyKids Călărași.

După o lungă călătorie de mai bine de 10 ani în diferite țări, ca și corporatistă, având posibilitatea unei viziuni proprii asupra altor popoare, cursul vieții m-a readus în România. Întotdeauna am considerat că educatia este foarte importantă, acesta fiind motivul care m-a determinat în deschiderea centrului SmartyKids Năvodari. Mi-am propus să fac „altceva”, diferit fată de educația conventională, să aduc un plus-valoare educației printr-o metodă alternativă, prin profesionalism și dăruire, în care fiecare copil contează, ca individ unic, iar metodologia SmartyKids, fiind o activitate benefică de dezvoltare a copiilor, atât pe plan cognitiv, cât și emoțional, am considerat că este ceea ce căutam.

2. De la cine ai primit cel mai mare sprijin în luarea deciziei de a fi mamă-antreprenor? Care a fost cea mai puternică motivație?

Familia întotdeauna m-a sustinut, indiferent de deciziile pe care le-am luat în viață. Și de această dată, soțul și fiica mea, au fost „stâlpii” deciziilor și acțiunilor mele, fiind motivația în a reusi să evoluez atât pe plan personal, cât și pe plan profesional, având o idei foarte clare și o mare dorință de a le oferi  copiilor o alternativă la o educație mai bună și a putea schimba ceva în comunitatea în care trăiesc.

3. Cât timp (de la semnarea contractului) a durat până când afacerea a început să funcționeze și să genereze venituri?

Centrul SmartyKids Năvodari a înregistrat venituri încă din prima lună de deschidere a centrului.

4. Care credeți că este succesul unei mame – antreprenor?

De multe ori în viață, ca să ajungi la ce vrei să faci, trebuie să pornesti de la ceea ce trebuie să faci, iar eu am pornit de la fiica mea. Atunci când esti tanăr, nu întotdeauna știi ce vrei, însă atunci când înaintezi în varstă, ai propria familie, viața are alt sens, dorințele le poti transforma în realitate, responsabilitatea devine primordială, reusesti cu efort să dai sens ideilor ce odinioară le considerai doar visuri, transformi problemele în soluții, înveti să te adaptezi repede, dar mai ales trebuie să pui pasiune în tot ceea ce faci. Succesul vine din interiorul nostru, din modul în care ne fixăm reperele.

5. Care au fost cele mai dificile momente pentru tine și cum ai făcut față cu ele?

Ca și moment dificil, pot spune că a fost începutul pandemiei, care ne-a taiat un pic din elan și din „aripi”, mai ales că, eram la început de drum, însă ca orice antreprenor, trebuie să inveți să te adaptezi, să fii autodidact și găsesti noi resurse în acest sens.

6. Care sunt următoarele obiective?

Obiectivele atât pe termen scurt, cât și pe termen lung, întotdeauna au fost și vor rămâne: profesionalism, învătamantul centrat pe elev și furnizarea de cursuri de calitate.

7. Care este sfatul tău pentru oricine ezită să-și înceapă propria afacere în situația actuală?

Ca și sfat pentru viitorii antreprenori, aș începe cu un citat: „Cheia succesului este să începi înainte să fii pregătit.” Pornind de la viziunea pe care o ai asupra afacerii, vei ști ceea ce trebuie să dezvolti , unde vrei să ajungi și automat pașii pe care îi vei urma. Nu va exista niciodata momentul perfect pentru începerea unei afaceri, întotdeauna vor exista argumente pro si contra. Ganditi-vă la impactul pe care afacerea dumneavoastră îl va avea asupra societatii, comunitatii în care trăiti, la satisfacția emotională de „a clădi” și de a vedea evoluția copiilor, de a participa direct la educația acestora și la înaintarea în cunoastere, educația fiind fundamentul de bază al oricarei societăti.

Dacă doriți să aflați mai multe despre programul nostru de francizare SmartyKids, lăsați o cerere aici:

FRANCIZA SMARTYKIDS

Echipa noastră vă va contacta cât mai curând posibil!
V-a plăcut acest articol?
Consultați secțiunea de BLOG SMARTYKIDS
aici: https://www.smarty-kids.ro/noutati/
Urmărește-ne pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/smartykidsromania
și pe Instagram: https://www.instagram.com/smartykidsromania/