Vă tot întrebați dacă vă înscrieți copilul la cursurile de aritmetica mentală? Sau ar trebui să cumpărați copilului un nou smartphone cu 4 camere? Sau te gândești să pleci în vacanță cu el?

Noi, la SmartyKids, oferim soluții pentru luarea celor mai bune decizii.

Tehnica de luare a deciziilor despre care vom discuta se numește Piața Descartes. Noi, oamenii, învățăm să luăm decizii încă din primele zile ale vieții noastre conștiente. De la decizii simple, despre ce să mănânci sau ce haine să porți, până la decizii dificile, precum alegerea unei universități sau a locului de muncă.

Ne folosim de experiențele de viață, opinii și atitudini diferite. Reflectăm constant la eficacitatea alegerilor noastre din trecut și viitor. Cu cât suntem mai în vârstă, cu atât trebuie să fim mai responsabili pentru fiecare decizie pe care o luăm. Dar, acest lucru ne poate afecta relațiile, situația financiară, poziția noastră în societate, etc. Spre exemplu, dacă aveți propria afacere, va trebui să vă dezvoltați abilitățile de luare a deciziilor. Sunt importante în alegerea celor mai buni furnizori.

Înțelegem importanța luării unei decizii corecte, deci următoarea întrebare este: Care este cel mai bun mod de a face acest lucru?

Psihologii insistă că toate deciziile trebuie luate în mod conștient și fără a afecta. Adică un impact minim asupra emoțiilor și a altor oameni. Una dintre cele mai populare tehnici, este de a face o listă de argumente pro și contra. Apoi numără-le.

O opțiune bună este utilizați tehnica Piața Descartes. Este considerată unul dintre cele mai bune instrumente de luare a deciziilor.

Veți avea nevoie de o bucată de hârtie, un stilou și câteva raționamente pentru această temă:
Să-mi înscriu copilul la cursurile de aritmetică mentală?

Împărțiți foaia în 4 părți egale. În prima parte a foii, notează care crezi că sunt avantajele dacă îți vei înscrie copilul la cursurile de aritmetică mentală. În a doua parte, scrie care crezi că sunt dezavantajele dacă nu îți vei înscrie copilul la cursurile de aritmetica mentală. Astfel, în partea a treia, scrie care crezi că sunt avantajele dacă nu îți vei înscrie copilul la cursurile de aritmetica mentală. Iar în a patra parte, scrie care crezi că sunt dezavantajele dacă nu îți vei înscrie copilul la cursurile de aritmetica mentală.

Încearcă, îți va lua doar câteva minute! Îți recomandăm să participi împreună cu copilul mai întâi o lecție DEMO gratuită! În acest mod, vei obține mai multe impresii pe subiect înainte de a-l înscrie.

Tehnică poate fi folosită datorită filozofului francez Rene Descartes. El a fost matematician, fizician, mecanic, fiziolog, dar și, fondatorul simbolismului algebric și al geometriei analitice.